Δαγρές Χρήστος

Δαγρές Χρήστος

Ο Χρήστος Δαγρές γεννήθηκε στο Άργος και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Τα τελευταία 20 χρόνια, διευθύνει και διδάσκει στη Σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας ‘’Κρατύλος’’, στο κέντρο της Αθήνας, με ανιδιοτελή προσφορά, γνώση και εμπειρία πάνω στην προσβασιμότητα και τις ανάγκες των κωφών πολιτών.

Κατά τα σχολικά του χρόνια, μαθήτευσε στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Αμπελοκήπων. Είναι Νομικός, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καθώς και πιστοποιημένος εκπαιδευτής και μεταφραστής της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στις Εθνικές Εκλογές 2023 με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην Εκλογική Περιφέρεια της Α’ Αθηνών.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, ενώ έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ομιλίες στην Ελλάδα, με θέμα την κοινοτική πολιτική και τα δικαιώματα των κωφών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Είναι ακτιβιστής και έχει ασχοληθεί με την διεκδίκηση δικαιωμάτων Α.με.Α στην κοινότητα των κωφών, με στόχο την ευημερία και αξιοπρέπεια των πολιτών.

Παράλληλα, έχει προσφέρει εθελοντικό έργο σε συνεργασία με ιδιωτικούς και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα ισότιμης πρόσβασης των ανθρώπων με προβλήματα ακοής.