ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου του 1978, αποφοίτησα από το Millfield School δεκαοκτώ χρόνια αργότερα και αγάπησα την ιστορία και τις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Brown. Ο κόσμος της διοίκησης και των πολιτικών επιστημών μπήκε στη ζωή μου στη Σχολή Τζον Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και εμβάθυνα σε αυτόν στο διδακτορικό μου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Παράλληλα με το ακαδημαϊκό μου ταξίδι, εργάστηκα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Παγκόσμια Τράπεζα στο Κόσσοβο και σε εταιρεία Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας στην Αθήνα, ενώ έχω διατελέσει και σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, είμαι μέλος του European Council on Foreign Relations και συμμετέχω στο Συμβούλιο προσωπικοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (SDSN).

Φτάνει, όμως, με το εγώ. Πάμε σε αυτό που μπορεί να κάνει μικρά και μεγάλα θαύματα. Στο εμείς. Εδώ και δώδεκα χρόνια, μαζί με μία σπουδαία ομάδα συνεργατών και φίλων που βρίσκεται μαζί μου από την πρώτη μέρα και με ανθρώπους που μοιράστηκαν στην πορεία τις ίδιες αξίες, το ίδιο όραμα και τον ίδιο ενθουσιασμό προσπαθούμε να κάνουμε τις πόλεις που ζούμε καλύτερες. Για όλους.

Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσα Δήμαρχος Καρπενησίου, όπου καταφέραμε να κάνουμε την ευρυτανική πρωτεύουσα πρώτο Δήμο σε απορροφητικότητα Ευρωπαϊκών Κονδυλίων αναλογικά με τον πληθυσμό του, αλλάξαμε την όψη της πόλης, ενισχύσαμε την νεανική επιχειρηματικότητα και δώσαμε μία οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων ολόκληρης της Ευρυτανίας.

Ακολούθησε το έργο μας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από το 2014 έως το 2019, όπου καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ιδρύσαμε τα Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρήσεων και προχωρήσαμε σε έργα ανάπτυξης και πολλαπλές δράσεις υψηλής κοινωνικής, περιβαλλοντολογικής και πολιτισμικής σημασίας. Ανάμεσά τους, την ολοκληρωμένη χωρική επένδυση (ΟΧΕ) του Ασωπού, το καινοτόμο πρόγραμμα άμεσης κοινωνικής παρέμβασης, «Γέφυρα», καθώς και το πρώτο περιφερειακό Film Office για την προσέλκυση εγχώριων και διεθνών παραγωγών.

Η πρώτη του Σεπτέμβρη του 2019 βρήκε την ομάδα αυτή στη Δημαρχία της Αθήνας. Στην πρωτεύουσα της χώρας. Όπου μέσα σε τέσσερα χρόνια καταφέραμε να αναδείξουμε και να βελτιώσουμε όλα αυτά που αγαπούν όσοι περπατούν στους δρόμους και την ιστορία της. Μπορείτε να τα δείτε και συγκεντρωμένα. Με ένα κλικ στο «Αθήνα Ψηλά». Αλλά και με μία βόλτα στις γειτονιές της.