Διπλή ανάπλαση

Διπλή Ανάπλαση

Ένα υπερσύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας 38.500 θέσεων, σε συνδυασμό με νέο περιαστικό χώρο πρασίνου στον Ελαιώνα, έκτασης 260 στρεμμάτων με φύτευση 3.563 μεγάλων δέντρων, και ένας νέος πράσινος κοινόχρηστος χώρος στη Λ. Αλεξάνδρας, θα αποτελέσουν δύο μητροπολιτικούς πόλους αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού. Δημιουργούμε νέους, ασφαλείς δρόμους μήκους 7.5 χλμ.

Τι καταφέραμε

Μια ιστορική εκκρεμότητα επιλύεται για την Αθήνα μας, ένα μεγάλο όνειρο των Αθηναίων και του Παναθηναϊκού γίνεται επιτέλους πραγματικότητα μετά από πολλές αναβολές και πολλές καθυστερήσεις.
Το έργο της Διπλής Ανάπλασης, η μεγαλύτερη χωροταξική, πολεοδομική, αναπτυξιακή και κοινωνική παρέμβαση στην πόλη, ξεκίνησε μετά από πολλή προσπάθεια, πολλή δουλειά και με μια πλατιά συναίνεση που προέκυψε από τη συστηματική και ειλικρινή συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών.
Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ο καταλύτης για την ταυτόχρονη μετατροπή της περιοχής από άναρχη ζώνη βιομηχανίας και βιοτεχνίας σε ορθολογικώς πολεοδομούμενη περιοχή με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου, καθώς και κτήρια κεντρικών λειτουργιών.

Στο σχεδιασμό μας προβλέπουμε:

Γήπεδο προδιαγραφών FIFA/UEFA 4*

Ένα υπερσύγχρονο γήπεδο προδιαγραφών FIFA/UEFA 4* χωρητικότητας 38.500 θέσεων.

Αθλητικές εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό επιφάνειας 7.500 τ.μ..

Μετατροπή του παλιού γηπέδου Λ. Αλεξάνδρας

Ελεύθερο χώρο πρασίνου, εντευκτήριο, αθλητικό μουσείο και υπόγειο πάρκινγκ στη θέση του παλιού γηπέδου στη Λ. Αλεξάνδρας.

Αθλητικές εγκαταστάσεις

Αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων

Νέος ασφαλής δρόμος και πράσινα πεζοδρόμια

Νέους ασφαλείς δρόμους (Ιερά οδός, Αγ. Πολυκάρπου, κλπ) με πράσινα πεζοδρόμια που διασφαλίζουν προσβασιμότητα για όλους μήκους 7,5 χλμ.

Νέος ποδηλατοδρόμος στην Ιερά Οδό

Νέο ποδηλατόδρομο στην Ιερά οδό μήκους 4,2 χλμ.

Φυτεύσεις θάμνων και δένδρων

 Φυτεύσεις με 3.563 αυτοφυή μεγάλα δένδρα και 125.000 θάμνους, κατάλληλα για το κλίμα της περιοχής.

Αστικά Δασύλλια

Αστικά δασύλλια και σκιερές δενδροστοιχίες πάνω σε διαμορφωμένους λοφίσκους, κήπους βροχής και μία μεγάλη λίμνη με υδρόβια και υδροχαρή φυτά και άλλα στοιχεία νερού που θα συμβάλουν καθοριστικά στη βελτίωση του μικροκλίματος.

Συνεργασία με Ελληνικό Δημόσιο, ΠΑΕ ΠΑΟ, Ερασιτέχνη ΠΑΟ και ΑΕΠ Ελαιώνα

Υπογράψαμε Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας με το Ελληνικό Δημόσιο, το Δήμο Αθηναίων, την ΠΑΕ ΠΑΟ, τον Ερασιτέχνη ΠΑΟ και την ΑΕΠ Ελαιώνα τον Νοέμβριο του 2020.

Δημοπρασία κατασκευής γηπέδου

Δημοπρατήσαμε τον Οκτώβριο 2022 την κατασκευή του γηπέδου.

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του γηπέδου

Υπογράψαμε τη Σύμβαση για την κατασκευή του γηπέδου τον Μάιο του 2023, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου σε 36 μήνες. Σε τρία χρόνια η ομάδα μας θα έχει το δικό της γήπεδο.

Παρουσίαση κτιριολογικού προγράμματος αθλητικού κέντρου Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Παρουσιάστηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα του υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο Βοτανικό τον Ιούνιο του 2023. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν: κλειστό γυμναστήριο 3.100 θέσεων, κολυμβητήριο, επτά προπονητήρια αλλά και ένα διακριτό όγδοο προπονητήριο για ΑμεΑ, δυο αίθουσες ενδυνάμωσης.

Δημοπρασία κατασκευής απαραίτητων υποδομών του Ελαιώνα

Δημοπρατήσαμε την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών του Ελαιώνα και τη διαμόρφωση των απαραίτητων χώρων πρασίνου τον Σεπτέμβριο 2023.

Πού στοχεύουμε

Το συνολικό κόστος της ανάπλασης ανέρχεται στα 229.760.745 ευρώ από τα οποία 123.000.000 αφορούν στο γήπεδο, 85.760.745 αφορούν σε υποδομές και πράσινο και τα υπόλοιπα 21.000.000 ευρώ αφορούν σε κόστος απαλλοτριώσεων. Επιπρόσθετα εξασφαλίσαμε 40.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των διαδικασιών απόκτησης χώρων στην ευρύτερης περιοχής του Ελαιώνα. Η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Όταν ολοκληρωθεί το έργο στου Αθηναίους θα παραδοθεί έκταση που ξεπερνά τα 260.000 τετραγωνικά μέτρα με ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της πρωτεύουσας, ένα αθλητικό πάρκο, ένας νέος πνεύμονας πρασίνου με πολύ ήπιες χρήσεις και σύγχρονες δημόσιες υποδομές.

Ολοκλήρωση των έργων υποδομών και του πρασίνου στον Ελαιώνα

Ολοκληρώνουμε τον Νοέμβριο του 2025 τα έργα υποδομών και το πρασίνου στον Ελαιώνα.

Δημοπρασία των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Δημοπρατούνται οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού τον Μάρτιο 2024 με στόχο την ολοκλήρωσή τους τον Ιούλιο του 2026.

Ολοκλήρωση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού

Ολοκληρώνουμε το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού τον Μάιο του 2026.

Απόκτηση 38 νέων χώρων

Αποκτούμε 38 νέους χώρους συνολικής έκτασης πάνω από 45 στρέμματα, για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου σε όλη την πόλη, αυξάνοντας τη δυνατότητά της να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων

Χρηματοδότηση για την απόκτηση κοινόχρηστων χώρων

Διασφαλίζουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την απόκτηση κοινόχρηστων χώρων από το Πράσινο Ταμείο και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Δημιουργία κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων

Προχωράμε σε διανοίξεις οδών και δημιουργία κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων σε περιοχές που απαιτείται, όπως η Ακαδημία Πλάτωνος και ο Ελαιώνας.

Ανακαίνιση κτιρίων Εθνικού Κήπου

Αποκαθιστούμε και ανακαινίζουμε το σύνολο των ιστορικών κτιρίων του Εθνικού Κήπου.

Αναβάθμιση Σχολείου, Βιβλιοθήκης και Κινηματογράφου στα Πατήσια

Αναβαθμίζουμε το σχολείο της οδού Αδριανού, ανακαινίζουμε τη δημοτική μας βιβλιοθήκη και τον ιστορικό θερινό κινηματογράφο ΑΒ στα Πατήσια.

Απόκτηση θέατρου Εμπρός

Προχωρούμε στην αποκατάσταση του Θεάτρου Εμπρός

Στέγαση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών

Αποκαθιστούμε το σχολείο της οδού Πρασσά, όπου θα στεγαστεί το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών.

Μεγάλο και Σύγχρονο Πάρκο στην Θερμίδα

Το νεοαποκτηθέν ακίνητο στη Θερμίδα (Ριζούπολη), στην 5η Δημοτική Κοινότητα ιδιοκτησίας ΚΤΥΠ ΑΕ, το μετατρέπουμε σε ένα μεγάλο και σύγχρονο πάρκο γειτονιάς.

Ανάδειξη του Παλαιού Εθνικού Τυπογραφείου & του Ιστορικού υπογείου Κοραή 4

Παράλληλα αποκαθιστούμε και αναδεικνύουμε το Παλαιό Εθνικό Τυπογραφείο στην πλατεία Σανταρόζα και το υπόγειο ιστορικής μνήμης της Κοραή 4 (κρατητήρια της Kommandatur επί γερμανικής κατοχής).