Αστική Πανίδα

Αστική Πανίδα

Το Δημοτικό Κτηνιατρείο δίνει καθημερινά δυναμικό “παρών”. Στα 5 πάρκα σκύλων που δημιουργήσαμε, θα προστεθούν ακόμη 3, ενώ το καταφύγιο αδέσποτων Σωκράτης “μέτρησε” 1300 υιοθεσίες και φιλοξενίες σκύλων. Η προσπάθεια, έχει συνέχεια. Δημιουργούμε Παρατηρητήριο Αδέσποτων 24/7 και καταφύγιο για γάτες.

Τι καταφέραμε

Αναπτύξαμε συστηματικά υποδομές για την προστασία και τη φροντίδα των ζώων συντροφιάς, αλλάζοντας έμπρακτα πρακτικές του παρελθόντος, με στόχο να συμβάλλουμε στην εμπέδωση αντιλήψεων σεβασμού και προστασίας προς τα ζώα.

Δημιουργία Καταφύγιου στον Βοτανικό

Δημιουργήσαμε ένα καταφύγιο υψηλών προδιαγραφών αδέσποτων σκύλων στον Βοτανικό. Ο χώρος είναι λειτουργικός, καθαρός και προσβάσιμος μέσα από δράσεις για σχολεία και πολίτες που επιθυμούν να τον επισκεφθούν.

Ολοκλήρωση της Δημιουργίας του Δημοτικού Κτηνιατρείου

Ολοκληρώνουμε τη δημιουργία και λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου σε ιδιόκτητο κτήριο του Δήμου Αθηναίων στους Αμπελόκηπους. Στον χώρο θα στειρώνονται καθημερινά και θα περιθάλπονται όλα τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αθηναίων καθώς και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς δημοτών που ανήκουν στις ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες.

Νέα Πάρκα Σκύλων

Δημιουργήσαμε 5 και υλοποιούμε ακόμα 3 πάρκα σκύλων, ώστε οι τετράποδοι φίλοι μας να εκτονώνονται και να εκγυμνάζονται χωρίς να ενοχλούν ή να ενοχλούνται. Κάθε πάρκο σκύλων χωρίζεται σε δύο χώρους, έναν για μεγαλόσωμους σκύλους (>13 κιλών) και έναν για μικρόσωμους σκύλους (<13 κιλών).

Τοποθετήθηκαν Ταΐστρες, Σπιτάκια και Ποτίστρες

Τοποθετήσαμε τουλάχιστον 50 ταΐστρες, 40 σπιτάκια, και 100 ποτίστρες σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι ταΐστρες τροφοδοτούνται από την υπηρεσία της Αστικής Πανίδας και οι ποτίστρες συνδέονται με παροχή νερού ποτίσματος, ώστε να υπάρχει αυτόματη ανανέωση του νερού.

Υλοποιήθηκαν Υιοθεσίες και Φιλοξενίες Σκύλων

Υλοποιήσαμε 1.010 υιοθεσίες και 290 φιλοξενίες σκύλων. Περισυλλέχθηκαν και παρασχέθηκαν κτηνιατρικές υπηρεσίες σε 5.578 γάτες, από τις οποίες υιοθετήθηκαν 242.

Πού στοχεύουμε

Με αίσθημα ευθύνης φροντίζουμε για τα ζώα στην πόλη, δημιουργώντας μηχανισμούς και υποδομές που έχουν διάρκεια αλλά και συνέχεια, συμβάλλοντας στην καλύτερη συμβίωσή τους μέσα στην πόλη, παρέχοντας ταυτόχρονα σε αυτά τροφή και κτηνιατρική περίθαλψη.

Τμήμα Αστικής Πανίδας

Λειτουργούμε το Τμήμα Αστικής Πανίδας και όλων των υπηρεσιών του 24/7

Τηλεφωνική Γραμμή Επικοινωνίας αποκλειστικά για περιστατικά ζώων

Λειτουργούμε Παρατηρητήριο 24/7 με τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας αποκλειστικά για περιστατικά που αφορούν ζώα αλλά και υπηρεσία συλλογής πληροφοριών (καταγραφή γατοαποικιών και εγκαταλελειμμένων σκύλων, καταγραφή αναγκών για dog parks, για τοποθέτηση ταϊστρών/ποτιστρών, σπιτιών, κα).

Καταφύγιο για γάτες στο Γηροκομείο Αθήνας

Δημιουργούμε καταφύγιο για γάτες στον περιβάλλοντα χώρο του Γηροκομείου Αθηνών, μέχρι να υιοθετηθούν. Οι ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι μπορούν να επωφελούνται από την παρουσία των φροντισμένων (στειρωμένων, εμβολιασμένων, αποπαρασιτωμένων) γατών, εν είδει θεραπευτικής επαφής διαμέσου των ζώων.

Νέα Πάρκα σκύλων

Δημιουργούμε νέα πάρκα σκύλων, ώστε σε κάθε κοινότητα να υπάρχουν τρεις κατάλληλοι χώροι παιχνιδιού, εκτόνωσης, κοινωνικοποίησης για τους τετράποδους φίλους μας

Εκπαίδευση Δημοτικής Αστυνομίας σε θέματα που αφορούν ζώα

Εκπαιδεύουμε ομάδα Δημοτικών Αστυνομικών, ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα, σωστά και επαρκώς σε όλα τα θέματα που αφορούν ζώα (κακοποιήσεις, αφαιρέσεις, εγκαταλείψεις) σε συνεργασία με το τμήμα Αστικής Πανίδας.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στα Σχολεία

Υλοποιούμε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία του Δήμου, όπου μία ημέρα την εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στις επισκέψεις σχολείων αλλά και άλλων ομάδων (πρόσκοποι, ωφελούμενοι δομών, κλπ).

Προώθηση υιοθεσίας αδέσποτων ζώων

Προωθούμε την υιοθεσία αδέσποτων ζώων από σχολεία, δομές και υπηρεσίες του Δήμου.

Ενημέρωση Δημοτών-Κηδεμόνων ζώων συντροφιάς

Συνεχίζουμε την ενημέρωση των δημοτών/κηδεμόνων ζώων συντροφιάς, τόσο για τα δικαιώματα όσο και για τις υποχρεώσεις τους, ώστε η Αθήνα να είναι μια πραγματικά φιλόζωη πόλη.

Τροφή ζώων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Παρέχουμε τροφή για ζώα συντροφιάς από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Βελτίωση δικτύου φροντίδας αδέσποτων γατών

Επεκτείνουμε και βελτιώνουμε το υπάρχον δίκτυο με ταΐστρες / ποτίστρες και σπίτια για αδέσποτες γάτες. Λειτουργούμε εκτεταμένα προγράμματα στειρώσεων αδέσποτων γατών.

Voucher για στείρωση και ηλεκτρονικής σήμανσης ζώων συντροφιάς

Χορηγούμε voucher στους δημότες για προώθηση της στείρωσης και της ηλεκτρονικής σήμανσης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.