Δροσόπουλος Λουκάς

Δροσόπουλος Λουκάς

Ο Λουκάς Δροσόπουλος γεννήθηκε στην Αταλάντη του Δήμου Λοκρών, περιοχή με την οποία διατηρεί άρρηκτους δεσμούς μέχρι και σήμερα, ενώ, η μακρινή καταγωγή της οικογένειάς του είναι από την ορεινή Φωκίδα.

Για πολλά χρόνια, εργάστηκε στο κέντρο της Αθήνας ως βαθμοφόρος της ελληνικής αστυνομίας σε όλη σχεδόν την θητεία του με μόνο μικρές διακοπές (αποσπάσεις) για την υπηρεσία, σε άλλες θέσεις ευθύνης, έχοντας ως κύριο καθήκον του και ανατεθειμένη υπηρεσία, την προανάκριση ποινικών δικογραφιών για την προστασία των πολιτών. Και από την αυτή θέση, ήρθε σε επαφή με το κέντρο της πόλης και γνώρισε από κοντά τα προβλήματά της, ειδικά στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της Δημόσιας Τάξης.

Έλαβε την στρατιωτική του σύνταξη το 2010 ως αξιωματικός της ΕΑ. Έκτοτε, έχοντας μόνιμο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της εθνικής οικονομίας και δραστηριοποιούμενος εμπορικά, έχει ως κύριο στόχο και μέλημα, την εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων και την προώθηση αυτών στην διεθνή αγορά.

Ακολουθώντας τις επιταγές της εποχής, είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ομίλου τεχνητής νοημοσύνης και έχει τον Ενεργητικό ρόλο ως μέλος της επιτροπής ελέγχου του ομίλου. Επίσης, είναι από τα ιδρυτικά μέλη και μέλος του Δ.Σ του Chapter HJ-40 Φιλοθέης – Ψυχικού της AHEPA, επιδεικνύοντας ενδιαφέρον για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.