Υιοθέτησε την Πόλη σου

Τι καταφέραμε

Μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων αξιοποιούμε δωρεές από φορείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για να κάνουμε την πόλη πιο φωτεινή, πιο πράσινη, πιο φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Συνεργασία με Ιδιωτικούς Φορείς

Σε 4 χρόνια έχουμε χτίσει συνεργασίες με περισσότερους από 125 φορείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και έχουμε υλοποιήσει 70 δράσεις και παρεμβάσεις, μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας, σε όλη την πόλη συγκεντρώνοντας δωρεές αξίας περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Δημιουργία και Αναβάθμιση Αστικού εξοπλισμού

Προχωρήσαμε σε αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού, δημιουργία νέων υποδομών ή συντήρηση και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων, συντήρηση και βιώσιμη διαχείριση δημόσιων χώρων σε όλη την πόλη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας.

Αναμόρφωση χώρων πράσινου

Αναμορφώσαμε χώρους πρασίνου με όρους σύγχρονου αειφόρου σχεδιασμού στην πλατεία Αχαρνών και Βικέλα (Πατήσια), στο πάρκο Κλωναρίδη – Φιξ (Πατήσια), στο άλσος Λογγίνου (Μετς), στο Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης (Κουκάκι), στον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στο πάρκο ΠικιώνηΣάουμπερτ (Κυπριάδου), στο πάρκο Νηρηίδων (Παγκράτι) και στην πλατεία Σοφίας Βέμπο (Αμπελόκηποι). Επίσης, προχωράμε τη συντήρηση και αποκατάσταση των υποδομών του λόφου Στρέφη.

Ενίσχυση Καθαριότητας

Ενισχύουμε το έργο της καθαριότητας στην πόλη για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω δωρεών σε εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά: 12 ηλεκτρικές αυτοκινούμενες σκούπες πεζού χειριστή, πρόγραμμα Zero Waste στο Γκάζι, την πλατεία Μαβίλη και την Πανόρμου, καθαριστικά για όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Δήμου Αθηναίων ετησίως, απολυμαντικό υγρό και καύσιμα για τα οχήματα, για απολυμάνσεις την περίοδο της πανδημίας, καθαρισμός του Δρομέα με εξειδικευμένη μέθοδο ανά δυο χρόνια.

Φορτιστές Ηλεκτρικών Οχημάτων

Τοποθετήσαμε 19 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στις 7 δημοτικές κοινότητες, θέτοντας τις βάσεις για την αύξηση της ηλεκτροκίνησης στην πόλη.

Κοινωνικά Προγράμματα

Μέσω του προγράμματος ενισχύσαμε περαιτέρω τις κοινωφελείς δομές και τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Αθηναίων, όπως το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, την Εστία των Αθηνών, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Ουσιοεξαρτημένων Αστέγων, το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι Plus», καθώς και τα Δημοτικά Ιατρεία.

Παιδικές Χαρές

Δημιουργήσαμε τρεις νέες παιδικές χαρές στην Πλάκα, στην πλατεία Καραμανλάκη και στο Μεταξουργείο και ανακαινίσαμε έξι υφιστάμενες στον Εθνικό Κήπο, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, στο Άλσος Λογγίνου (Μετς), στη Σαρκουδίνου (Νέος Κόσμος) και στη Χελντράιχ (Νέος Κόσμος).

Αναμόρφωση Γηπέδων

Αναμορφώσαμε 11 γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις στο Νέο Κόσμο (Σαρκουδίνου και Χέλντραιχ), στα Πετράλωνα (Κονίστρα), στους Αμπελόκηπους (Μηλέων), στο Μετς και στα Πατήσια (Σίφνου και Αγίας Παρασκευής).

Σχολικές Μονάδες

Πραγματοποιήσαμε δράσεις που βελτιώνουν την εικόνα των σχολικών μονάδων και δίνουν νέες ευκαιρίες στους μαθητές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της δημιουργίας εργαστηρίου STEM, στο 52ο Γενικό Λύκειο Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος σε συνεργασία με το “TUC TIE Lab” του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Πού στοχεύουμε

Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε συνεργασίες που ενισχύουν το έργο μας.

Αξιοποίηση Φορέων Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας

Αξιοποιούμε τους φορείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που μοιράζονται το ίδιο όραμα με εμάς και σχεδιάζουμε από κοινού δράσεις και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη μας.

Αναμόρφωση χώρων πράσινου

Αναμορφώνουμε χώρους πρασίνου στις 7 Δημοτικές Κοινότητες και δημιουργούμε πάρκα τσέπης σε αναξιοποίητους χώρους, με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων

Αναβαθμίζουμε δημόσιους χώρους, παιδικές χαρές και αθλητικά κέντρα με σύγχρονο τρόπο και στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ενισχύοντας τις δράσεις μας μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου»