6η Δημοτική Κοινότητα

Τι καταφέραμε

Υλοποιήσαμε δράσεις και παρεμβάσεις που βελτίωσαν τις συνθήκες στις γειτονιές της Κυψέλης, της Άνω Κυψέλης και της Νέας Κυψέλης, της πλατείας Αττικής και της πλατείας Αμερικής, την κατάσταση των πεζοδρομίων, του οδικού δικτύου σε μεγάλο εύρος και των υποδομών των κοινοχρήστων χώρων. Με προγραμματισμό και συστηματική προσπάθεια, βήμα-βήμα, αλλάξαμε τα πράγματα στις γειτονιές της περιοχής.

Παιδικές χαρές

4 παιδικές χαρές στην 6η ΔΚ είναι ολοκληρωμένες και πλήρως ανακαινισμένες (Ωρίων, Μετανείρας, Μεγίστης και Κυθήρων, Γεωργαλά και Παπαχριστοφόρου)

1 νέα παιδική χαρά πρόκειται να κατασκευαστεί στην Φωκίωνος Νέγρη.

Πάρκα Σκύλων

Υπό κατασκευή βρίσκονται ακόμα ένα στην Αλεπότρυπα και ένα στο Άλσος Ευελπίδων.

Παρτέρια και χώροι πρασίνου

Έχουν γίνει αναπλάσεις πρασίνου σε 8 μικρούς και μεγάλους χώρους πρασίνου, επιφάνειας άνω των 15 στρεμμάτων. Ενδεικτικά:
Πάρκο Αμφιτρίτης, πεζόδρομος Αγίας Ζώνης, Πλατεία Αγίου Γεωργίου κ.ά.

Έχουν δημιουργηθεί 2 πάρκα τσέπης, ένα στην οδό Αμφιτρίτης και Άλτεως και ένα στην οδό Ευδοκίας επιφάνειας παραπάνω από 650 τ.μ.

Αναβάθμιση Φωτισμού με LED

Έχει ολοκληρωθεί σε 195 οδούς.

Αθλητικά κέντρα

Έχουν ανακαινιστεί:

1 γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, στον λόφο Ελικώνος.

Εντός του έτους ανακαινίζονται ακόμα 5 γήπεδα μπάσκετ στην 6η ΔΚ.

Φορτιστές Ηλεκτρικών Οχημάτων

Έχουν τοποθετηθεί 2 φορτιστές, ένας στην οδό Βελβενδού στην γειτονιά Άγιος Αθανάσιος και ένας στην οδό Μάντικα Χρήστου στην γειτονιά Πολύγωνο.

Πεζοδρόμια

Εργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων έχουν γίνει σε 7 οδούς, που περνούν από 88 οικοδομικά τετράγωνα και καλύπτουν επιφάνεια 13.484τ.μ. Ενδεικτικά, τα πεζοδρόμια έχουν αναπλαστεί στις οδούς Αγίου Μελετίου, Κερκύρας και Δεριγνύ και πρόκειται να αναπλπαστούν αρκετά ακόμη.

Ασφαλτοστρώσεις

Έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις σε περισσότερους από 50 δρόμους,επιφάνειας 160.000τ.μ. και θα γίνουν επιπλέον ακόμα περισσότεροι.

Κτηριακά

Έχουν ολοκληρωθεί εργασίες κατασκευής υποδομών προσβασιμότητας και εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ σε 7 σχολεία της 5ης ΔΚ.

Υπό ανακαίνιση βρίσκεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη

Έχει δημιουργηθεί 1 νέο Νηπιαγωγείο, το 155ο στην οδό Κρίσσης στη γειτονιά Άγιος Αθανάσιος και 3 νέες δομές Νηπιαγωγείων για το 76ο στην οδό Νικοπόλεως στον Άγιο Νικόλαο, το 148ο στην οδό Κυψέλης και Τροίας και το 29ο στην οδό Αν. Μουστοξύδη.

Σε 1 σχολικό συγκρότημα, αυτό της οδού Κόκκερελ (38 ο και 120 ο Δημοτικό Σχολείο) πρόκειται να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση.

Έχουν γίνει εκτεταμένες εργασίες συντήρησης σε 31 σχολεία.

Σιντριβάνια

Έχουν αναβαθμιστεί 6 σιντριβάνια, στις Πλατείας Αγίου Νικολάου, Αμερικής, Αττικής και στις οδούς Δροσοπούλου, Αγίας Ζώνης και Επτανήσου στην συμβολή τους με την Φωκίωνος Νέγρη.

Καθαριότητα

Στην 4η ΔΚ έχουν γίνει μέχρι σήμερα 

115 Δράσεις Καθαριότητας και Αποκατάστασης

23 Κυριακές Καθαριότητας

Έχουν το ποθετηθεί 1.509 κάδοι σύμμεικτων απορριμμάτων και 557 ανακύκλωσης

Έχουν γίνει 7 επιχειρήσεις αντιγκράφιτι, σε επιφάνειες 2.141 τ.μ.

Πού στοχεύουμε

Δημιουργούμε, με τα έργα που σχεδιάζουμε και δρομολογούμε, τις προϋποθέσεις να αναδείξουμε τους κοινόχρηστους χώρους των γειτονιών, να αυξήσουμε το πράσινο, να διευκολύνουμε την κινητικότητα και την προσβασιμότητα σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες
περιοχές της Αθήνας. Σε συνδυασμό με τις πολιτικές μας για ενίσχυση της ασφάλειας, στήριξη των υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης και την επέκταση του πρασίνου, συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Χώροι πρασίνου

Ολοκληρώνεται η αναβάθμιση των χώρων πρασίνου του πεζοδρόμου της Φωκίωνος Νέγρη.

Πάρκα Σκύλων

Δημιουργούμε 2 πάρκα σκύλων ένα στην Αλεπότρυπα και ένας στο Άλσος Ευελπίδων.

Πεζοδρόμια

Αναπλάθονται πεζοδρόμια σε ευρεία έκταση σε νέους δρόμους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πεζοδρόμια στις οδούς Κυψέλης, Αγίας
Ζώνης, Βελβενδού, Κρίσσης, Καυκάσου, Κεφαλληνίας, Μιχαήλ Βόδα, Πιπίνου, Φυλής και Αριστοτέλους.

Ασφαλτοστρώσεις

Διευρύνεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο των γειτονιών περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τις οδούς:
Αμφιτρίτης, Καλλιφρονά, Καλύμνου, Κασταλίας, Καυκάσου, Κρίσσης, Λέσβου, Νάξου, Πάρνηθος, Σκύρου, Σωζοπόλεως και Παξών.

Ηλεκτροφωτισμός

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η συνολική αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης με λαμπτήρες LED και το έργο αντικατάστασης των φωτιστικών θα καλύψει όλους τους δρόμους και τις πλατείες της 6ης ΔΚ

Αθλητικά κε΄ντρα

Ανακαινίζονται ακόμα:

5 γήπεδα μπάσκετ στις οδούς Αντιόπης και Αρκεσίνης καθώς και στην Οδό Αυξεντίου και Μάτση στη γειτονιά της Άνω Κυψέλης, στην Οδό Μεγίστης και Κυθήρων στην Αλεπότρυπα, στην Οδό Γεωργουλά και Παπαχριστοφόρου στη Νέα Κυψέλη και στην οδό Ευελπίδων.

Κτιριακά

Υλοποιούνται έργα αναβάθμισης κτιριακών και άλλων υποδομών στην 6η Δημοτική Κοινότητα που αφορούν την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και την Ενεργειακή Αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Οδού Κοκκερελ που στεγάζονται το 120ο και 338ο Δημοτικό Σχολείο.

Επίσης ολοκληρώνουμε και παραδίδουμε σε χρήση την πλήρως ανακαινισμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη.