2η Δημοτική Κοινότητα

Τι καταφέραμε

Μεθοδικά, οργανωμένα και στοχευμένα προχωρήσαμε κρίσιμες παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους, τα πεζοδρόμια, τους χώρους πρασίνου και το οδικό δίκτυο στις γειτονιές του Παγκρατίου, του Μετς, του Αγίου Αρτεμίου και του Νέου Κόσμου. Εκσυγχρονίζοντας τις παρεμβάσεις στον δημοτικό φωτισμό, την καθαριότητα και την ασφάλεια, διαμορφώνουμε τις συνθήκες ουσιαστικής βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις γειτονιές αυτές.

Παιδικές χαρές

5 παιδικές χαρές αναβαθμίστηκαν (Χελντράιχ, Σαρκουδήνου, Άλσος Λογγίνου, Λόφος Λαμπράκη, Φωτομάρα).

4 παιδικές χαρές αναβαθμίζονται (Μενεκράτους, Πλ. Αγίου Ιωάννη Κυνηγού, Κριναγόρου και η παιδική χαρά στον Εθνικό Κήπο)

Αναβάθμιση Φωτισμού με LED

Έχει ολοκληρωθεί σε 225 οδούς

Παρτέρια και χώροι πρασίνου

Έχουν γίνει αναπλάσεις πρασίνου σε 37 μικρούς και μεγάλους χώρους πρασίνου, επιφάνειας άνω των 37,5 στρεμμάτων. Ενδεικτικά: πλατεία Οβρένοβιτς, λόφος Λαμπράκη, πλατεία Αγίου Σώστη, πλατεία Μεσολογγίου, Πλατεία Κυνοσάργους, πεζόδρομος Λάσκου, Πλατεία Χριστιανουπόλεως, Πάρκο Σφιγγός κ.ά.

Έχουν ολοκληρωθεί 3 πάρκα τσέπης (Ελανίκου, Λεάργου, Αετίωνος)

Πάρκα σκύλων

Δημιουργήθηκαν 2 πάρκα σκύλων, ένα στην Πλατεία Οβρένοβιτς και ένα στον Λόφο Λαμπράκη.

Αθλητικά κέντρα

Σε πέντε σημεία της 2ης ΔΚ έχουν ολοκληρωθεί:

  • 1 γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5
  • 4 γήπεδα μπάσκετ
  • 1 γήπεδο Βόλεϋ

Εντός του έτους θα ολοκληρωθούν 6 γήπεδα μπάσκετ και σε 4 ανοιχτούς αθλητικούς χώρους της 2ης ΔΚ

Πεζοδρόμια

Εργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων έχουν γίνει σε 9 οδούς, που περνούν από 97 οικοδομικά τετράγωνα και καλύπτουν επιφάνεια 15.620 τ.μ. Ενδεικτικά τα πεζοδρόμια έχουν αναπλαστεί στις οδούς Μπακνανά, Ευρυδάμαντος, Ρουμπέση και Λαγουμιτζή.

Φορτιστές Ηλεκτρικών Οχημάτων

Έχουν τοποθετηθεί σε 4 σημεία, στις οδούς Γ. Καφαντάρη, Αρχιμήδους, Αναπαύσεως, Ηρώδου Αττικού.

Ασφαλτοστρώσεις

Έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις σε περισσότερους από 131 δρόμους, συνολικής επιφάνειας πάνω από 254.000 τ.μ. και θα γίνουν επιπλέον ακόμα περισσότεροι.

Κοινόχρηστοι

Έχει δημιουργηθεί 1 νέος πεζόδρομος (Κοσμά Μπαλάνου)

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της πλατείας Αρμενίων

Ύπό εκτέλεση βρίσκεται η ανάπλαση της Βασιλίσσης Όλγας.

Κτηριακά

Έχει ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση 4 Σχολείων (93ο και 95ο Δημοτικό και στο 45ο και 73ο)

17 σχολεία έχουν αποκτήσει υποδομές εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ

Σε 10 σχολεία έχουν γίνει εργασίες συντήρησης.

1 νέο νηπιαγωγείο, το 150ο επί των οδών Δέφνερ και Αναπαύσεως στο Μετς.

Ξεκινάει η ανακαίνιση του 2ου Δημοτικού Ιατρείου στο Δουργούτι

Αξιοποιήθηκαν οι χώροι του Δήμου στην γειτονιά Δουργούτι.

Αναβάθμιση υποδομών

Αναβαθμίζονται οι υποδομές του Εθνικού Κήπου. Ύπό εκτέλεση εντός του κήπου βρίσκεται μία παιδική χαρά καθώς και το θερμοκήπιο.

Σιντριβάνια

Έχουν αναβαθμιστεί 6 πίδακες στην 2η ΔΚ (Πλ. Τρούμαν, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Πλ. Παύλου Μελά, Πλ. Μεσολογγίου, νησίδα Ύμηττού και Ευτυχίδου) και πρόκειται να αναβαθμιστούν ακόμα τέσσερις.

Καθαριότητα

Στην 2η ΔΚ έχουν γίνει μέχρι σήμερα 

76 Δράσεις Καθαριότητας και Αποκατάστασης

13 Κυριακές Καθαριότητας

Έχουν το ποθετηθεί 1.259 κάδοι σύμμεικτων απορριμμάτων και 529 ανακύκλωσης

Επιχειρήσεις Αντιγκράφιτι έχουν γίνει σε 9 σημεία σε συνολική επιφάνεια πάνω από 1.706 τ.μ.

Πού στοχεύουμε

Προωθούμε, χωρίς μεγάλα λόγια και κούφιες υποσχέσεις, με όραμα και μεθοδική προσπάθεια σημαντικές δράσεις και παρεμβάσεις σε όλες τις γειτονιές της Δημοτικής Κοινότητας γιατί δεν αρκούμαστε σε μια απλή διαχείριση, αλλά επιδιώκουμε ουσιαστική και μόνιμη αλλαγή των δομών και συνθηκών σ’ αυτές.

Χώροι πρασίνου

Αναβαθμίζουμε τους χώρους πρασίνου και συντηρούμε τον εξοπλισμό τους στις πλατείες Λόφος Αγ. Ιωάννη Κυνηγού, Άλσος Παγκρατίου, Πλατείας Μάχης Αναλάτου και προωθείται ανάπλαση και επισκευή των μικρών πλατειών μέσα στα Προσφυγικά μεταξύ Κασομούλη και Λαγουμιτζή στον Νέο Κόσμο και της νησίδας Τιμοκρέοντος έως Κριναγόρα.

Κλίμακες

Συντηρούνται και βελτιώνονται οι κλίμακες στις οδούς Άγρας, Μπαλάνου, Φωτιάδου, Σορβόλου, Τριβωνιανού.

Πεζοδρόμια

Αναπλάθονται πεζοδρόμια σε ευρεία έκταση σε νέους δρόμους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πεζοδρόμια στις οδούς Ύμηττού, Χρεμωνίδου, Αρχελάου, Κάρπου, Φρύνης, Ηλία Ηλιού, Αγκύλης, Δαμάρεως, στον παράδρομο Ύμηττού και στα πεζοδρόμια γύρω από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία.

Ασφαλτοστρώσεις

Διευρύνεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο των γειτονιών περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τις οδούς: Αγίου Φανουρίου, Αγκύλης (από Βουλιαγμένης έως Ηλιουπόλεως), Άκρωνος, Αναξάρχου, Αναπαύσεως, Αρχελάου, Δεινοστράτου, Ερατοσθένους, Ευτυχίδου, Ευφορίωνος, Ευφράνορος (από Πλ. Πλαστήρα έως Πρ.Ηλία), Ηγησάνδρου, Κάρπου, Κασομούλη,Καφαντάρη Γ., Λυσιμάχου, Παράδρομος Συγγρού, Πρατίνου, Πυθέου, Πύρρας (Συγγρού- Ντελακρουά & και η επέκτασή τους Μπακνανά-Ντελακρουά- Ρουμπέση), Στράβωνος και Φιλιππότου.

Ηλεκτροφωτισμός

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η συνολική αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης με λαμπτήρες LED και το έργο αντικατάστασης των φωτιστικών θα καλύψει όλους τους δρόμους και τις πλατείες της 2ης ΔΚ.

Προσέλκυση μεγάλων διοργανώσεων

Προσελκύουμε μεγάλες διοργανώσεις που διαφημίζουν την Αθήνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αθλητικά κε΄ντρα

Ανακαινίζονται:
8 γήπεδα μπάσκετ και 1 γήπεδο βόλεϋ σε 5 χώρους της Δημοτικής Κοινότητας: Τρία γήπεδα μπάσκετ στον Λόφο Γρ.Λαμπράκη και δυο στην Πλατεία Πλυτά, από ένα γήπεδο μπάσκετ στο Άλσος Παγκρατίου, ένα στην Κυνίσκας και ένα στην Αλκέτου και Δαμάρεως στο Παγκράτι και ένα γήπεδο βόλεϋ στην Κυνίσκας.

Κτηριακά

Προωθούνται έργα αναβάθμισης κτιριακών και άλλων υποδομών στην 2η Δημοτική Κοινότητα που αφορούν την αξιοποίηση του κυλικείου στο Λόφο Λαμπράκη, την ανακαίνιση του 2ου Δημοτικού Ιατρείου στο Δουργούτι και την δρομολόγηση του αντιπλημμυρικού έργου για να λυθεί το πρόβλημα με το ακίνητο επί της οδού Θεοδώρου Γεωμέτρου 31, όπου μετά από συνεννόηση με την ΕΤΑΔ απαλλοτριώνουμε το ακίνητο για να γίνει χώρος πρασίνου.