Γραφείο Γειτονιάς

Πού στοχεύουμε

Ενισχύουμε τις τοπικές κοινότητες με τον καινοτόμο θεσμό του γραφείου γειτονιάς που θα λειτουργεί υπό τη διεύθυνση των Τοπικών Συμβουλίων. Συγκεκριμένα δημιουργούμε στην Αθήνα 7 γραφεία γειτονιάς – 1 γραφείο για κάθε κοινότητα – συνοδευόμενο από τους ανάλογους πολυχώρους για εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις της τοπικής κοινωνίας. 7 μεικτές ομάδες αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων και κοινωνιολόγων και κοινωνικών λειτουργών – 1 για κάθε κοινότητα – αναλαμβάνουν να οργανώσουν και να συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στον οικονομικό και οικολογικό μετασχηματισμό της περιοχής με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Τα Γραφεία Γειτονιάς αποτελούν αποτελεσματικά εργαλεία ταχείας και ισόρροπης αστικής ανάπτυξης καθώς διαχειρίζονται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναζωογόνησης υποβαθμισμένων γειτονιών, δίνοντας πνοή οικονομικής ανάπτυξης, μετασχηματίζοντας τις γειτονιές, προστατεύοντας την τοπική κοινωνία από το φαινόμενο του ‘gentrification’.

Αναβάθμιση συνόλου αθλητικών εγκαταστάσεων

Ολοκληρώνουμε την ανακαίνιση 78 ανοιχτών γηπέδων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και προχωρούμε στην αναβάθμιση του συνόλου των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Ενδεικτικά, Πειραιώς και Εχελιδών, Ρουφ, πλατεία Πλυτά (2η ΔΚ),
Όθρυος και Τρώων (3η ΔΚ), Λένορμαν και Κάδμου (4η ΔΚ), Συρακουσών και Ανδριτσαίνης (5η ΔΚ), Καβάφη και Ζαφειροπούλου (5η ΔΚ), Αγ. Αντώνιος (5η ΔΚ), Ευελπίδων 18 6η ΔΚ, Γεωργουλά και Παπαχριστοφόρου (6η ΔΚ), λόφος Λαμπράκη (2η ΔΚ), Σιώκου και Κωνσταντινουπόλεως (4η ΔΚ), άλσος Προμπονά (5η ΔΚ), Σαβαγηνών και Διοπόλεως (5η ΔΚ), πλατεία Λαμπρινής (5η ΔΚ), Μεγίστης και Κυθήρων, Αλεπότρυπα (6η ΔΚ), Λάμψα, Γηροκομείο (7η ΔΚ).

Λύση ζητημάτων βανδαλισμών σε γήπεδα

Λύνουμε το κρίσιμο ζήτημα των βανδαλισμών σε γήπεδα και παιδικές χαρές μέσα από την παροχή υπηρεσιών φύλαξης στους χώρους όπου υπάρχει ανάγκη.

Κλειστό γυμναστήριο 4ης Δημοτικής Κοινότητας

Κατασκευάζουμε κλειστό γυμναστήριο που θα καλύψει τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της 4ης Δημοτικής Κοινότητας στον χώρο των οδών Σιώκου και Κωνσταντινουπόλεως.

Νέες εγκαταστάσεις ερασιτεχνικού αθλητισμού

 Υλοποιούμε τις νέες εγκαταστάσεις ερασιτεχνικού αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων επιφάνειας 4.800 τμ στον Ελαιώνα, βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει στο έργο της Διπλής Ανάπλασης.

Υποστήριξη των αθλητικών σωματείων της πόλης

Υποστηρίζουμε και τη νέα περίοδο τα αθλητικά σωματεία της πόλης, ενισχύοντας τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Προσέλκυση μεγάλων διοργανώσεων

Προσελκύουμε μεγάλες διοργανώσεις που διαφημίζουν την Αθήνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.