Αθλητισμός

Μέχρι το τέλος του 2023, το 80% των ανοιχτών αθλητικών μας εγκαταστάσεων θα έχει ανακαινιστεί πλήρως. Επιπλέον, πραγματοποιούμε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης στα κλειστά δημοτικά γυμναστήρια και κολυμβητήρια, ενώ εξασφαλίσαμε δωρεάν πρόσβαση για πάνω από 1.200 συμπολίτες μας στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γ.Σ. Υλοποιούμε τις νέες εγκαταστάσεις ερασιτεχνικού αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων επιφάνειας 4.800 τμ στον Ελαιώνα.

Τι καταφέραμε

Μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), αναβαθμίζουμε τις υποδομές άθλησης, στηρίζουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προωθούμε την εξωστρέφεια στην πόλη μέσα από μεγάλες διοργανώσεις

Ανακαίνιση γηπέδων

Ανακαινίσαμε 24 ανοιχτά γήπεδα (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ κλπ) σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Συγκεκριμένα ανακαινίστηκαν:
– όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου, εκ των οποίων 8 γήπεδα 5X5 σε Θερμίδα, Χελντράιχ, Σεράφειο, Θησείο, Αλεπότρυπα (Λόφο Ελικώνα), Τρεις Γέφυρες, Γουδή, Ελληνορώσων, 1 γήπεδο 7X7 στο Ρουφ και ένα γήπεδο 11Χ11 στην Ακαδημία Πλάτωνος
– 12 γήπεδα μπάσκετ σε Χελντράιχ, Σαρκουδίνου, Άλσος Λογγίνου, Κονίστρα, Κάδμου και Λένορμαν, Σίφνου, Μηλέων
– 1 γήπεδο τένις στην Κονίστρα και 1 γήπεδο βόλεϊ στην Χελντράιχ.

Έργο Αναβάθμισης γηπέδων

Αυτή την περίοδο υλοποιείται έργο αναβάθμισης επιπλέον 78 γηπέδων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, ώστε έως το τέλος του 2023 να έχει αναβαθμιστεί πάνω από το 80% των ανοιχτών αθλητικών μας εγκαταστάσεων.

Εργασίες συντήρησης

Πραγματοποιούμε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης στα κλειστά δημοτικά γυμναστήρια και κολυμβητήρια.

Συνεργασία με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Συνεργαστήκαμε με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και προσφέρουμε δωρεάν ένα πλούσιο πλέγμα προγραμμάτων άθλησης σε περισσότερους από 1.200 Αθηναίους ετησίως. Τα προγράμματα άθλησης περιλαμβάνουν γυμναστική για δημότες, ειδικά προγράμματα
γυμναστικής για δημότες της τρίτης ηλικίας, μαθήματα κολύμβησης, μαθήματα pilates, γιόγκα, πολεμικές τέχνες/ αυτοάμυνα, ελεύθερο τρέξιμο, μαθήματα χορού και επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ).

Προώθηση του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού

Προάγουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό δίνοντας τη δυνατότητα, μόνο το 2022, σε 17.011 αθλούμενους να χρησιμοποιήσουν τα δημοτικά γυμναστήρια και σε 16.196 αθλούμενους τα κολυμβητήρια του Δήμου.

Στήριξη ερασιτεχνικών αθλητικών Σωματείων

Στηρίζουμε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και συλλόγους της πόλης με ετήσια χρηματοδότηση. Μόνο για το 2023 επιδοτήθηκαν 55 αθλητικά σωματεία.

Δωρεάν παραχώρηση εγκαταστάσεων

Παραχωρήσαμε δωρεάν σε 94 αθλητικούς συλλόγους τις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων.

Διοργάνωση μεγάλων αθλητικών δρώμενων

Στηρίζουμε την εξωστρέφεια της πόλης καθώς συνδιοργανώσαμε 12 μεγάλα αθλητικά δρώμενα, μεταξύ των οποίων ο αγώνας αντοχής με ποδήλατο “Attica Race”, ο Ημιμαραθώνιος και ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Φειδιππίδειος Δρόμος Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολης και το Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας «Ακρόπολις».

Πού στοχεύουμε

Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να έχουν ένα χώρο άθλησης κοντά τους, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προσελκύουμε μεγάλες διοργανώσεις που προβάλλουν την Αθήνα διεθνώς.

Αναβάθμιση συνόλου αθλητικών εγκαταστάσεων

Ολοκληρώνουμε την ανακαίνιση 78 ανοιχτών γηπέδων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και προχωρούμε στην αναβάθμιση του συνόλου των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Ενδεικτικά, Πειραιώς και Εχελιδών, Ρουφ, πλατεία Πλυτά (2η ΔΚ),
Όθρυος και Τρώων (3η ΔΚ), Δράκοντος (4η ΔΚ), Συρακουσών και Ανδριτσαίνης (5η ΔΚ), Καβάφη και Ζαφειροπούλου (5η ΔΚ), Αγ. Αντώνιος (5η ΔΚ), Ευελπίδων 18 6η ΔΚ, Γεωργουλά και Παπαχριστοφόρου (6η ΔΚ), λόφος Λαμπράκη (2η ΔΚ), Σιώκου και Κωνσταντινουπόλεως (4η ΔΚ), άλσος Προμπονά (5η ΔΚ), Σαβαγηνών και Διοπόλεως (5η ΔΚ), πλατεία Λαμπρινής (5η ΔΚ), Μεγίστης και Κυθήρων, Αλεπότρυπα (6η ΔΚ), Λάμψα, Γηροκομείο (7η ΔΚ).

Λύση ζητημάτων βανδαλισμών σε γήπεδα

Λύνουμε το κρίσιμο ζήτημα των βανδαλισμών σε γήπεδα και παιδικές χαρές μέσα από την παροχή υπηρεσιών φύλαξης στους χώρους όπου υπάρχει ανάγκη.

Κλειστό γυμναστήριο 4ης Δημοτικής Κοινότητας

Κατασκευάζουμε κλειστό γυμναστήριο που θα καλύψει τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της 4ης Δημοτικής Κοινότητας στον χώρο των οδών Σιώκου και Κωνσταντινουπόλεως.

Νέες εγκαταστάσεις ερασιτεχνικού αθλητισμού

 Υλοποιούμε τις νέες εγκαταστάσεις ερασιτεχνικού αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων επιφάνειας 4.800 τμ στον Ελαιώνα, βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει στο έργο της Διπλής Ανάπλασης.

Υποστήριξη των αθλητικών σωματείων της πόλης

Υποστηρίζουμε και τη νέα περίοδο τα αθλητικά σωματεία της πόλης, ενισχύοντας τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Προσέλκυση μεγάλων διοργανώσεων

Προσελκύουμε μεγάλες διοργανώσεις που διαφημίζουν την Αθήνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.