Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» Κώστας Μπακογιάννης μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος και την εκλογή του ως Δήμαρχος Αθηναίων απευθυνόμενος σε όσους είχαν συγκεντρωθεί στο Εκλογικό του Κέντρο στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, στην Παλαιά Βουλή, έκανε την εξής δήλωση:
«Υπάρχουν μερικά πράγματα που θέλω να πω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θέλω λοιπόν πρώτα απ’όλα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Ένα τεράστιο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, ένα τεράστιο ευχαριστώ για την τιμή και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι από εδώ και πέρα, 24 ώρες το 24ώρο, θα δώσουμε όλο μας το είναι, όλη μας τη ψυχή. Και κάτι ακόμη. Eπειδή είθισται να λένε ότι Δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης, εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης.
Θέλω όμως να πω και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην υπέροχη οικογένειά μου. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην αδερφή μου. Θέλω να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους δημότες του Καρπενησίου και τους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που μου έκαναν την τεράστια τιμή να μου επιτρέψουν να τους υπηρετήσω όλα αυτά τα χρόνια.
Από εκεί και πέρα ξέρετε, τώρα, τέρμα τα λόγια. Τώρα έχει δουλειά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά.
Γιατί πρέπει όλοι μαζί να ξεντροπιαστούμε. Πρέπει να μπορούμε να περπατάμε στους δρόμους με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να μην τις κερδίσουμε όλες τις μάχες αλλά θα τις δώσουμε όλες.
Θέλω να κρατήσετε αυτό. Το «μαζί». Από αύριο δεν υπάρχουν πια παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχει μόνο μία παράταξη, η παράταξη της Αθήνας. Πάμε όλοι μαζί για μια Αθήνα η οποία μας ενώνει, για μια Αθήνα που μας συμφιλιώνει. Και θα τα καταφέρουμε. Πάμε να δώσουμε αυτή την πολύ όμορφη μάχη, πάμε να πατήσουμε το γκάζι από την 1η του Σεπτέμβρη, πάμε να δούμε την πόλη αλλιώς, διαφορετικά, όπως τη θέλουμε, όπως την ονειρευόμαστε. Πάμε να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά»