4η Δημοτική Κοινότητα

Τι καταφέραμε

Υλοποιούμε παρεμβάσεις κρίσιμης σημασίας και υψηλής προτεραιότητας για να αλλάξουμε τη ζωή των κατοίκων στις γειτονιές της Ακαδημίας Πλάτωνος-Άγιος Γεώργιος, Κολοκυνθούς, Σεπολίων, Αγίου Μελετίου, Λόφου Σκουζέ, Θυμαρακίων, Κάτω ΠατησίωνΤριών Γεφυρών, Κολωνού, Αγίου Κωνσταντίνου. Σε συνδυασμό με τις συνολικές επεμβάσεις στα θέματα καθαριότητας, ασφάλειας, οδοφωτισμού, δεν περιοριζόμαστε σε μια απλή διαχείριση της καθημερινότητας αλλά βάζουμε βάσεις για ουσιαστική αλλαγή και εκσυγχρονισμό των δομών της πόλης.

Παιδικές χαρές

4 παιδικές χαρές ανακαινίστηκαν πλήρως ((Πλ. Πανταζοπούλου, Σεπόλια-Δυρραχίου, Πλ. Κολυμβητηρίου, πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος)

5 παιδικές χαρές ανακαινίζονται εντός του 2023 (Παρασκευοπούλου και Γιάνναρη, Δωδώνης και Ιωαννίνων, Κηφισού και Κλεοβίδους, Ξανθίπης και Δράμας και πλατεία Αθανασίου Διάκου). 

Αναβάθμιση Φωτισμού με LED

 Έχει ολοκληρωθεί σε 210 οδούς.

Παρτέρια και χώροι πρασίνου

Έχουν γίνει αναπλάσεις πρασίνου σε 13 μικρούς και μεγάλους χώρους πρασίνου, επιφάνειας άνω των 18,9 στρεμμάτων. Ενδεικτικά:
Πλατεία Λαού, πάρκο Λιοσίων και Δαγκλή, αθλητικό πάρκο Άτλας κ.ά.

Έχει δημιουργηθεί 1 πάρκο τσέπης στην οδό Δράμας, στην Κολοκυνθού, επιφάνειας 190 τ.μ.

Υπό εκτέλεση βρίσκεται η ανάπλαση του πάρκου Ακαδημίας Πλάτωνος

Αθλητικά κέντρα

Έχουν ανακαινιστεί:

1 γήπεδο 5×5 στα Σεπόλια,
1 γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ακαδημία Πλάτωνος και
2 γήπεδα μπάσκετ στην στην οδό Λένορμαν και Κάδμου.

Αναβαθμίζονται
12 γήπεδα μπάσκετ, και
1 γήπεδο βόλεϋ.

Πεζοδρόμια

Εργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων έχουν γίνει σε 5 οδούς, που περνούν από 29 οικοδομικά τετράγωνα και καλύπτουν επιφάνεια 2.600τ.μ.
και πρόκειται να αναπλαστούν αρκετά ακόμη.

Ασφαλτοστρώσεις

Έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις σε περισσότερους από 205 δρόμους, συνολικής επιφάνειας πάνω από 330.000τ.μ. και θα γίνουν επιπλέον  ακόμα περισσότεροι.

Σιντριβάνια

Έχει αναβαθμιστεί 1 σιντριβάνι στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα.

Σύντομα θα αναβαθμιστεί ακόμα 1 επί της Λ. Παρασκευόπουλου στα Θυμαράκια.

Κτηριακά

Έχει ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση 4 Σχολείων (93ο και 95ο Δημοτικό και στο 45ο και 73ο)

17 σχολεία έχουν αποκτήσει υποδομές εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ

Σε 10 σχολεία έχουν γίνει εργασίες συντήρησης.

1 νέο νηπιαγωγείο, το 150ο επί των οδών Δέφνερ και Αναπαύσεως στο Μετς.

Ξεκινάει η ανακαίνιση του 2ου Δημοτικού Ιατρείου στο Δουργούτι

Αξιοποιήθηκαν οι χώροι του Δήμου στην γειτονιά Δουργούτι.

Κοινόχρηστοι

Έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Πλατείας Πύρλα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή του Πάρκου Κοροπούλη όπου γκρεμίσαμε το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο

Φορτιστές Ηλεκτρικών Οχημάτων

Έχει τοποθετηθεί φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων 2 θέσεων σε 1 σημείο της οδού Τριπόλεως στην Ακαδημία Πλάτωνος

Καθαριότητα

Στην 4η ΔΚ έχουν γίνει μέχρι σήμερα 

70 Δράσεις Καθαριότητας και Αποκατάστασης

15 Κυριακές Καθαριότητας

Έχουν το ποθετηθεί 1.207 κάδοι σύμμεικτων απορριμμάτων και 394 ανακύκλωσης

Επιχειρήσεις Αντιγκράφιτι έχουν γίνει σε 7 σημεία σε συνολική επιφάνεια πάνω από 700 τ.μ.

Πού στοχεύουμε

Υλοποιούμε έργα πρασίνου και υποδομών που αναβαθμίζουν και αναδεικνύουν τις γειτονιές της 4ης Δημοτικής Κοινότητας συνδυάζοντας τη φιλική προς το περιβάλλον ποιότητα ζωής με την πολιτιστική ταυτότητα της Αθήνας. Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δίνουμε λύσεις στην καθαριότητα, την ασφάλεια, την κοινωνική συνοχή και την πολιτιστική ανάδειξη των γειτονιών, βελτιώνοντας την καθημερινότητα.

Χώροι πρασίνου

Αναβαθμίζουμε τους χώρους πρασίνου στο Πάρκο Κοροπούλη, στην Πλατεία Κολυμβητηρίου, στο Λόφο Κολωνού, στη Νησίδα Ηρούς, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, στη νησίδα Λένορμαν, στην Πλατεία Πέτρουλα, στην οδό Εσταυρωμένου και στα παρτέρια του σχολείου της οδού Λέλας Καραγιάννη και της οδού Χατζηαποστόλου.

Δημιουργούμε ένα νέο μεγάλο πάρκο στις οδούς Λένορμαν και Ιφιγενείας (Λαχανόκηποι).

Πεζοδρόμια

Αναπλάθονται πεζοδρόμια σε ευρεία έκταση σε νέους δρόμους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πεζοδρόμια στις οδούς Πλάτωνος, Ιωαννίνων, Άργους, Αλεξανδρείας, Αυλώνος, Σεπολίων, Παρασκευοπούλου, Βορείου Ηπείρου, Μοναστηρίου και Καπετάν Λαχανά (από Αγ.Δημητρίου Όπλων έως Στρ.Δαγκλή).

Ασφαλτοστρώσεις

Διευρύνεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο των γειτονιών περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τις οδούς: Αλεξανδρείας, Αυλώνος, Ρόδου, Ινούς, Ισαγόρου, Μαρωνείας, Ιφιγενείας, Αλεξάνδρου Σβώλου, Σμόλικα (και πλατεία Λ. Καραγιάννη), Τηλεφάνους, Φοινίκης, Χατζηαποστόλου, Χρηματιστηρίου, Χωρέμη, Μοναστηρίου (από Τηλεφάνους έως Δήμητρας), Ναυάρχου Βότση, Δράμας, Κυδωνιών, Δόρδου, Οιδίποδος.

Ηλεκτροφωτισμός

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η συνολική αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης με λαμπτήρες LED και το έργο αντικατάστασης των φωτιστικών θα καλύψει όλους τους δρόμους και τις πλατείες της 4ης ΔΚ.

Αθλητικά κε΄ντρα

Ανακαινίζονται ακόμη:

12 γήπεδα μπάσκετ και
1 γήπεδo βόλεϋ σε 8 χώρους της Δημοτικής Κοινότητας: Δύο γήπεδα μπάσκετ στην Λένορμαν και Αλεξανδρείας, ένα στην Δράκοντος στην Ακαδημία Πλάτωνος, τρία μπάσκετ και ένα βόλεϋ στην Κωνσταντινουπόλεως και Σιώκου, δύο στην Δυρραχίου και Μανιτάκη και από ένα γήπεδο μπάσκετ στις Τιμαίου και Πύλου, Παρασκευοπούλου και Γιάνναρη, Σωζοπόεως και Λιοσίων και Μανιτάκη και Λυκούδη.

Κτηριακά

Προωθούνται έργα αναβάθμισης κτιριακών υποδομών στην 4η Δημοτική στο Λόφο Κολωνού με την ανακαίνιση του αναψυκτηρίου (πρώην Καπράλος).