3η Δημοτική Κοινότητα

Τι καταφέραμε

Ακολουθώντας με συνέπεια και ακρίβεια ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων στους κοινόχρηστους χώρους, στα πεζοδρόμια, στο οδικό δίκτυο, στο φωτισμό και στο πράσινο, δημιουργήσαμε, στις γειτονιές του Θησείου, των Πετραλώνων, του Κεραμεικού, του Μεταξουργείου, του Ρουφ και του Βοτανικού, συνθήκες ουσιαστικής βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις γειτονιές αυτές.

Παιδικές χαρές

2 παιδικές χαρές ανακαινίστηκαν πλήρως (Πλ. Εργατικής Πρωτομαγιάς, Πλατεία Φλέμινκ).
1 νέα παιδική χαρά δημιουργήθηκε στην Πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο.
1 ακόμα αναβαθμίζεται στον Λόφο Κοίλης.

Αναβάθμιση Φωτισμού με LED

Έχει ολοκληρωθεί σε 172 οδούς.

Παρτέρια και χώροι πρασίνου

Έχουν γίνει αναπλάσεις πρασίνου σε 16 μικρούς και μεγάλους χώρους πρασίνου, επιφάνειας άνω των 21 στρεμμάτων. Ενδεικτικά:
Πλατεία Αυδή, Φλέμινκ, Δουρούτη, κ.ά.

Έχουν δημιουργηθεί 3 πάρκα τσέπης. Ένα στην Μυκηνών, ένα στην Πειραιώς και ένα στην Συμφιλιώσεως. Αθροιστικά έχουν επιφάνεια πάνω από 700τ.μ.

Στην 3η ΔΚ θα υλοποιηθεί το Γήπεδο του ΠΑΟ, οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού καθώς και χώροι πρασίνου συνολικής επιφάνειας πάνω από 260 στρέμματα.

Αθλητικά κέντρα

Έχουν ανακαινιστεί:

2 γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5 και 1 γήπεδο ποδοσφαίρου 7×7

Έχουν ανακαινιστεί επίσης:

2 γήπεδα μπάσκετ και 1 γήπεδo τένις.

Εντός του έτους θα ανακαινιστούν ακόμα 6 γήπεδα μπάσκετ.

 

 

Πεζοδρόμια

Εργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων έχουν γίνει σε 6 οδούς που καλύπτουν 89 οικοδομικά τετράγωνα και καλύπτουν επιφάνεια 9.468τ.μ.
Ενδεικτικά τα πεζοδρόμια έχουν αναπλαστεί στις οδούς Γενναίου Κολοκοτρώνη, Ηούς, Αλκμήνης και Αμφιπόλεως.

Ασφαλτοστρώσεις

Έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις σε περισσότερους 92 δρόμους, συνολικής επιφάνειας πάνω από 233.000τ.μ. και θα γίνουν επιπλέον ακόμα περισσότεροι.

Φορτιστές Ηλεκτρικών Οχημάτων

Έχει τοποθετηθεί φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων σε 3 σημεία της 3ης ΔΚ, επί των οδών Ευμολπιδών, Ηρακλειδών και επί της πλατείας Ελευθερίας (Κουμουνδούρου).

Κτηριακά

Έχει ολοκληρωθεί με ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση 1 Σχολικού Συγκροτήματος που στεγάζει 2 σχολεία (76ο και 138ο Δημοτικό)

Έχουν δημιουργηθεί υποδομές ΑΜΕΑ σε 17 σχολεία.

Πρόκειται να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση 2 σχολεία (στο 87ο και στο 72ο Δημοτικό).

Εργασίες Συντήρησης σε 6 σχολεία.

Έχει δημιουργηθεί νέα δομή για το 54ο Νηπιαγωγείο επί των οδών Ορφέως και Αμφιπόλεως.

Κοινόχρηστοι

Έχει γίνει ανάπλαση της Πλατείας Θησέα στο Θησείο του Πάρκου Βουτιέ στα Πετράλωνα του πεζοδρόμου της οδού Περσεφόνης στο Γκάζι

Σιντριβάνια

Σύντομα θα αναβαθμιστούν 3 πίδακες (πλατεία Φλέμινκ, Πειραιώς και Ηρακλειδών και Σπύρου Πάτση)

Καθαριότητα

Στην 3η ΔΚ έχουν γίνει μέχρι σήμερα:

41 Δράσεις Καθαριότητας και Αποκατάστασης

15 Κυριακές Καθαριότητας

Έχουν τοποθετηθεί:

1.317 κάδοι σύμμεικτων απορριμμάτων και 442 ανακύκλωσης

Επιχειρήσεις Αντιγκράφιτι έχουν γίνει σε 9 σημεία, σε συνολική επιφάνεια πάνω από 4.315 τ.μ.

Πού στοχεύουμε

Προωθούμε συνολικές παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στις υφιστάμενες υποδομές των γειτονιών της 3ης Δημοτικής
Κοινότητας και παράλληλα προχωρούμε στην υλοποίηση μεγάλων έργων που αυξάνουν εντυπωσιακά τους ελεύθερους χώρους και τους χώρους πρασίνου που θα είναι στη διάθεση των κατοίκων τους, δημιουργώντας καινούργιες δυνατότητες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους σε αυτές.

Χώροι πρασίνου

Δημιουργούμε στην 3η Δημοτική Κοινότητα το πιο σημαντικό έργο πρασίνου για ολόκληρη την Αθήνα και τις γειτονιές του Βοτανικού και Ελαιώνα με την κατασκευή του Γηπέδου του ΠΑΟ και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού όπου διαμορφώνονται γύρω από τα γήπεδα πάνω από 260 στρέμματα νέοι χώροι πρασίνου.

Πεζοδρόμια

Αναπλάθονται πεζοδρόμια σε ευρεία έκταση σε νέους δρόμους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πεζοδρόμια στις οδούς Κειριαδών,
Τριών Ιεραρχών, Πειραιώς, Δημοφώντος, Τρώων, Ηρακλειδών, Κεραμεικού, Νηλέως, Ακάμαντος, Καλλισθένους, Θεσσαλονίκης, Κωνσταντινουπόλεως και Ορφέως.

Ασφαλτοστρώσεις

Διευρύνεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο των γειτονιών περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τις οδούς: Ορφέως, Αριστοβούλου, Αθηναίου, Αλκμήνης (από Πτολεμαϊδος μέχρι Ευρυσθέως), Ευρυσθέως, Αλκμήνης, Αγαθοδαίμονος, Αθηναδόρου, όλες
οι οδοί των Άνω Πετραλώνων εκτός από τις οδούς Θεσσαλονίκης, Καλλισθένους, Τριών Ιεραρχών, Δημοφώντος, Αχαιών, Κολοκοτρώνη, Ηρακλειδών, Νηλέως.

Ηλεκτροφωτισμός

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η συνολική αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης με λαμπτήρες LED και το έργο αντικατάστασης των φωτιστικών θα καλύψει όλους τους δρόμους και τις πλατείες της 3ης ΔΚ.

Αθλητικά κε΄ντρα

Ανακαινίζονται:
6 γήπεδα μπάσκετ σε 3 χώρους της 3ης ΔΚ. Τρία γήπεδα στην Πειραιώς και Εχελιδών στο Ρουφ, ένα γήπεδο στην Όθρυος και Τρώων και δύο γήπεδα στην Τρώων και Αντωνιάδου στα Άνω Πετράλωνα.

Κατασκευάζονται τα επόμενα χρόνια οι πιο εμβληματικές αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΠΑΟ και οι
κλειστές και ανοικτές αθλητικές υποδομές του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Κτηριακά

Προωθούνται έργα αναβάθμισης κτιριακών υποδομών στην 3η Δημοτική Κοινότητα που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση δύο σχολείων, του 87ου και 72ου Δημοτικού.